Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Nyári bableves grízgaluskával

Adásban volt: 2017. May 30.
A recepthez tartozó videó
2017. May 30.

Hozzávalók

4 személyre
  • 50 dkg fehérbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek mangalicazsír
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 karalábé
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 zellerszár
  • 2-3 zellerszár
  • 2 liter alaplé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 babérlevél
  • A grízgaluskához:
  • ½ ek vaj
  • 4 ek gríz
  • friss snidling
  • friss petrezselyem
  • 1 tojás

Elkészítés

1. A babot egy éjszakára vízbe áztatjuk. Egy lábasban zsiradékon lepirítjuk a nagyobb darabokra vágott hagymát, sárgarépát, fehérrépát, zellert, fél fej karalábét, hozzáadjuk a babérleveleket és a fokhagymát. Ha a zöldségek megpirultak, felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a babot is és így főzzük puhára.

2. A grízgaluskához a szobahőmérsékletű vajat a tojással habosra keverjük, majd hozzáadjuk a grízt, az apróra vágott snidlinget és petrezselymet, sózzuk, jól elkeverjük és állni hagyjuk.

3. Ha a zöldségek és a bab puhára főttek, megsózzuk a levest, majd beleszaggatjuk a grízgaluskákat és 10 perc alatt készre főzzük. Tejföllel, friss petrezselyemmel tálaljuk. Jó étvágyat!

 

Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!